Életvirágos tanya
2020. december 06. írta: B_AHA

Életvirágos tanya

Városból - tanyára, tanyáról - tanyára

„Csak annak lesz teljes és hatásos a meditációja, aki teljesen lemondott arról a vágyról, hogy érvényesítse saját egója, anyagi létet formáló akaratát.” (Ég a szívben 274,old)

Mit jelent ez a mondat Marika és Csaba életében? Hol tartanak most lelki-szellemi törekvéseikben? Mennyire  akarják kényszeresen megváltoztatni a világot?

Az első tanyájukat 5 éve kapták a Teremtéstől, maguknak. Akkoriban is megvolt egyfajta késztetés arra, hogy időről-időre kimeneküljenek a városból és legyen egy kis csendes élőterük, ahol szellelmileg és fizikailag is feltöltődhetnek, akár kapálgathatnak is és a többi.

Megadatott ez a hely a Karakás telepen. Jól elvoltak ott is, de társas összejövetelekre, magányos lelki elvonulások biztosítására nem volt alkalmas. (Nagyfeszültségű vezeték, kevés szoba, időnként nagy mozgás, forgalmas dűlőút stb.)

Mindeközben folyt egy párhuzamos kifejezési forma kialakítása, amely főként a virtuális térben mutatott egy összefüggő világképet, annak működési mechanizmusával együtt (B-aha modell), mely kibővült a Szintézis modell kezdődő ábrázolásával is.

Keveseket érdekelt.

A késztetés azonban egyértelműen gyötörte őket: „Át szeretnénk adni valamit, ami segít az embereknek rátalálni önmagukra, a bennük lévő Isteni lélekszikrára, és a kapcsolatra Istennel.

Tirtha maharádzs szavaival: „Lélek vagyok – Istenhez tartozom – A szeretet köt össze vele”

Noha Csabi gondolataira és a benne lángoló üzenetre kevesen voltak kíváncsiak, ám a munkájára, kétkezi tevékenységére sokan tartottak igényt. Így afféle „csak dolgozzon, ne dumáljon itt nekem” rabszolgaként érezte magát a világban..

Az áttörést az az élethelyzet hozta meg, ami Siva lebontó energiájával együtt jelent meg. „Nem maradhatunk ezen a tanyán, nekünk máshol van a helyünk.” A tanyasor mindennapjainak a zaja, kisugárzása, s az ezzel járó rezgések – tudták – nem alkalmasak ahhoz a kiteljesedéshez, ami viszont életküldetésük „szvadharmájuk” ebben az életükben, nevezetesen:

Segíteni megtalálni az embereknek a saját lelki középpontjukat, mely egyúttal a kapocs Istennel is.

Elkezdték hát keresni a tanyát, ahol ezt a célt, a hely is segít majd megvalósítani.

Nyakukba vették a dél-alföldet, de kiderült, ez nem is egyszerű feladat. Hónapokon át tartó próbálkozások és nemleges válaszok után, még mindig nem volt meg álmaik tanyája.

„Ha a késztetés Isteni eredetű, akkor a segítség is Isteni eredetű kell, legyen!”

E felismerés és jól ismert gyakorlat (első tanyájukat is így találták meg) után, egy nagyon őszinte „fel” kiáltással osztották meg kívánságukat az Égiekkel:

„Az első tanyát nekünk adtad, a következőt pedig azért adod, hogy segítsünk az embereknek magukra találni, elcsendesedni, ráébredni, hogy mi az életküldetésük és hogyan fonhatják szorosabbra a kapcsolatukat a Forrással – Veled, drága Istenünk! És igen …  erre kell ez a tanya. Legyen hely vendégszobáknak, legyen tér, legyen csend, legyen lehetőség a belső kapcsolatra. Ezért kell a tanya és nem csak magunk miatt !!!”

 Ez a felismerés a Ludastói spirituális elvonulás után tört fel, melyen Csaba óriási motivációt kapott arra, hogy embereknek segítsen a lelki útjukon fizikai formában is, minegy teret biztosítani nekik ehhez. Noha e késztetés ezt megelőzően is jelen volt benne, azon a hosszú hétvégén, a többieket megfigyelve látta, hogy erre óriási igény van, hiszen a lelkek éheznek attól, hogy nem tudják mivégre vannak a világban, csak robotolnak, hajtják a mókuskereket és egyetlen örömük az, ha egy kis élvezethez jutnak (ami kinél ez kinél az)

 Így, hogy egyértelművé lett a késztetés iránya, 5 nap múlva találkozhattak Tanya 396-tal.

Első látásra szerelem.

A „véletlenek” hosszú sora, (ami természetesen az Isteni áldás volt maga) után kiderült: lehet az övék ez a tanya (először más pályázott rá, de lemondott a javukra) és elindulhatott a megvásárlási folyamat.

Az alap gondolat „az anyagi létet formáló akarat” itt hol szerepel? Kinek hát a vágya ez a tanya?

Itt már a felsőbb vezettetést kell behozni a képbe, hiszen Csabáék megadták magukat Isten akaratának: „Adj kérlek olyan tanyát, ahol az emberek  megtalálhatnak Téged!”

És bizony innentől ez már egy Isteni elrendelés, ahol Marika és Csaba pusztán kivitelezői egy magasabb akarat rendezői elvének.

Erre a helyre szükség van, kell, funkciója van.

S nem mellékesen Marikáék élőtere is lesz, amíg a sors itt tartja őket ezen a földi dimenzión.

Így hát bármely munkálat vagy alakítás a tanyán immáron nem lehet öncélú és egoista, mely csak saját örömét keresi, hanem sokkal inkább az Isteni akarat beteljesítésének a hő vágya – s éppen ezért:

Örömteli, energiadús, motivált, és áldott!

Itt helye lesz a sokféle spirituális és vallási irányzat tanításainak, minden vendég megtalálhatja magának a leginkább neki szóló mondatot a helyi „könyvtárban”, láthatja az azonosságokat a tanítások között, melyre a Szintézis modell is rávilágít majd, és helye lesz a B-aha modellnek is, ami egyben láttatja a világ működését, ami által az érdeklődő látogató el tudja helyezni magát benne, és láthatja az irányt, amifelé élete jelenleg tart.

Sétálgathat a természetben, szellemi „akadálypályán” vehet részt, meglátogathatja a közeli Hindu templomot, találkozhat a helyiek közül többekkel is, akik majd szintén szeretnének bekapcsolódni e folyamatba.

Egyszeriben minden a helyére került.

Sok - sok munka van a tanyával és sok - sok munka a kidolgozandó programokkal a látogatók számára, de minden erőfeszítést megér így, hogy immár világosan látható a cél.

 Köszönet a lehetőségért, köszönet, hogy részesei lehetünk Isten álmának!

A bejegyzés trackback címe:

https://baha.blog.hu/api/trackback/id/tr1916319976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása